ManagementTeam

foto inspraak2

Hoi!
Mijn naam is Roos van Lin, derdejaars sociale psychologiestudente. In het jaar 2016-2017 was ik student-lid van de Faculteitsraad. Dit jaar ga ik de bachelor studenten Psychologie zo goed mogelijk proberen te vertegenwoordigen als student-lid van het Onderwijsteam. Het onderwijsteam maakt de belangrijke beleidskeuzes voor de opleiding op het gebied van de kwaliteit en de inrichting van het onderwijs. Mijn rol in dit onderwijsteam is om zo goed mogelijk de stem van ‘de student’ te vertegenwoordigen. Daarnaast mag ik ook zeker zelf onderwerpen aankaarten die misschien niet standaard op de agenda zouden staan, maar die wel belangrijk zijn voor de studenten.
Doordat ik lid ben van het onderwijsteam ben ik veel in contact met de bachelordirecteur, de onderwijsmanager en de studiepadcoördinatoren. Daarnaast probeer ik ook zoveel mogelijk met studenten te praten over wat zij belangrijk vinden binnen het onderwijs van de opleiding en ben ik vaak met de leden van de Opleidingscommissie Kamer (OC Kamer) aan het vergaderen over de onderwerpen die belangrijk zijn voor de studenten die wij spreken.
Ik hecht heel veel waarde aan goede kwaliteit van het onderwijs op alle gebieden. Daarom had ik mij voorgenomen om mij niet al te vast te pinnen op vooraf bedachte jaarthema’s. Ik kijk liever met een kritische blik naar wat de huidige ontwikkelingen zijn op onderwijsgebied en kies op basis hiervan waar ik mij extra mee bezig ga houden. Op dit moment ben ik vooral aan het focussen op het helpen verbeteren van het eerstejaarsproject ‘De Bestemming’. Daarnaast ben ik aan het kijken naar hoe het Honours College van Sociale Wetenschappen zich op zo’n manier kan ontwikkelen dat psychologiestudenten er meer geïnteresseerd in zijn. Verder wil ik graag de OC helpen met het maken van een studiegids die zowel de verschillende richtingen en cursussen beschrijft van Psychologie, als de mogelijkheden waar je als student je profileringsruimte mee kan opvullen.
Genoeg te doen dus en ik heb echt ontzettend veel zin in dit jaar! Echter kan ik het niet alleen en is de inbreng van studenten onmisbaar. Dus heb je tips, vragen, klachten of andere opmerkingen over het onderwijs van Psychologie? Twijfel dan niet en neem contact op met de OC Kamer of met mij via r.p.t.lin@students.uu.nl.

Suggesties, ideeën en of opmerkingen over deze pagina? Mail het ons!