OpleidingsCommissie (OC)

Functie

Als je in de Opleidings Commissie Kamer (OC) van je eigen opleiding plaatsneemt dan werk je samen met twee andere studenten mee aan de verbetering van de kwaliteit van jouw onderwijs en vergader je een keer in de zes weken samen met docenten over cursusevaluaties, tentamens en veranderingen die binnen je opleiding plaatsvinden. Daarnaast geef je advies aan het bestuurlijk orgaan het Management Team (MT) van je opleiding. Je vertegenwoordigt je medestudenten; je probeert hun mening te peilen en hun klachten te inventariseren. Ook heb je de mogelijkheid om op eigen initiatief problemen van studenten aan te kaarten, bijvoorbeeld betreffende het tutoraat of de stage in de bachelor.

Wat verwachten wij

Je bent sociaal vaardig, enthousiast, kritisch en bent graag in contact met je medestudenten. Je hebt veel ideeën over hoe je het onderwijs van jouw opleiding zou kunnen verbeteren, maar staat ook open voor ideeën van je medestudent. Je kunt goed samenwerken en vindt het leuk om een team te vormen met twee anderen. Je bent organisatorisch sterk en niet bang om voor grote groepen mensen te staan. Daarnaast kun je in het contact met docenten op een constructieve manier ideeën overbrengen.

Wat bieden wij

Wij bieden een team van enthousiaste studenten met wie jij samen je OAC taken zal gaan uitvoeren. Trainingen om te leren over verscheidene medezeggenschapstaken. Verder kom je tijdens de functie in contact met veel medewerkers binnen jouw opleiding. Je krijgt meer inzichten in hoe onderwijs binnen jouw opleiding wordt vormgegeven en krijgt de kans hier advies over uit te brengen. Verder zijn er doorgroeimogelijkheden naar andere functies binnen de medezeggenschap.

Tegenover je werkzaamheden binnen de medezeggenschap, waar je ongeveer 4 uur per week mee bezig bent, stelt de faculteit een beurs van ongeveer €93 per maand (dit bedrag wordt jaarlijks universitair vastgesteld).

Herken jij je zelf in het geschetste profiel en vind je het leuk om je bezig te houden met het verbeteren van jouw onderwijs, neem dan contact op met studenteninspraak.fsw@uu.nl!

Één student uit elke OAC zal ook plaatsnemen in de Opleidingscommissie (OLC). De opleidingscommissie geeft advies aan de Board of Studies Undergraduate School (BoS UGS). Zo vergader je samen met 5 andere studenten en 6 docenten over de kwaliteit, de inrichting en het beleid van het onderwijs op facultair niveau.

Door ook in de OLC plaats te nemen, kun je je naast zaken die specifiek voor jouw opleiding gelden je óók bezig houden met zaken die spelen bij alle bacheloropleidingen van de faculteit. Kijk ook eens op opleidingscommissies.nl.

 

Suggesties, ideeën en of opmerkingen over deze pagina? Mail het ons!