Update FR Raadsvergadering 11 oktober 2016

Afgelopen dinsdag was het alweer tijd voor de tweede Faculteitsraad van dit academisch jaar. Ze hebben het deze raad onder andere gehad over de stand van zaken rondom de internationalisering, de huisvesting, het Facultair Strategisch Plan (FSP) en de pre-mastertrajecten van onze faculteit. Een van de jaarthema’s van de studentgeleding dit jaar is de internationalisering van de faculteit. Een punt dat aan bod kwam was het eventueel toevoegen van een actief Engels vak aan de studieprogramma’s van de HBO-instroom studenten. Op deze manier zouden deze studenten beter kunnen worden voorbereid op de Engelstalige masters en hier een groter gevoel van vertrouwen voor kunnen ontwikkelen.

Ook was er een presentatie van onze IT-afdeling over de gratis door de faculteit aangeboden software genaamd: My Workplace. Met behulp van deze software krijg je toegang tot een heel scala aan programma’s die handig zijn tijdens jouw studie. Deze kan je altijd en overal gebruiken, waardoor je werkplek niet meer beperkt is tot de faciliteiten van de universiteit. Hiervoor hoef je alleen maar in te loggen met een werkende internetverbinding, en je hebt toegang tot 90 applicaties van SPSS tot Adobe inDesign. Hierbij is het voor de volledige functionaliteit belangrijk om de aangeboden Citrix receiver te installeren op je laptop of PC. Als je deze namelijk wegklikt maak je gebruik van de ‘light versie’. Ben je nu geïnteresseerd en op zoek naar meer informatie? Klik dan op onderstaande link: http://students.uu.nl/myworkplace

Nieuwsgierig naar wat er precies gezegd is? Of heb je misschien een idee/probleem waarvan jij denkt dat dit iets is om te bespreken met het FaculteitsBestuur? Kijk dan op Blackboard voor de verslagen van de raad of mail de student-geleding op sw-faculteitsraadstudenten@uu.nl! Maandelijks zal de FR een korte update geven van haar bezigheden op Facebook.

Disabled.