Functie Assessor

Functie

Als student-lid in het Faculteitsbestuur (FB) ben je verantwoordelijk voor de informatiestromen binnen de studenteninspraak. Je vormt een schakel tussen het FB en de studenten. Je behartigt in het bestuur de student- en onderwijszaken. Je bent op de hoogte van wat leeft onder de studenten Sociale Wetenschappen. Daarnaast heb je vanuit jouw positie als student inspraak in de besluitvorming op het hoogste niveau binnen de faculteit. Je draagt er zorg voor dat je zichtbaar bent binnen de studenteninspraak, voor medewerkers en studieverenigingen. Als student-lid neem je plaats in een groot aantal vergaderingen en weet je zowel zelfstandig als in overleg besluiten te nemen. Je bent altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op onderwijsgebied en je probeert te relateren aan de gevolgen voor de FSW-studenten. Daarnaast ben je samen met de voorzitter van de studentengeleding van de faculteitsraad en de PoCo’s verantwoordelijk voor de organisatie en instandhouding van het facultaire overleg van in de medezeggenschap actieve en bij de medezeggenschap betrokken studenten.

Wat verwachten wij

Je bent communicatief zeer vaardig, bent assertief en beschikt over een flinke portie overtuigingskracht. Daarnaast ben je in staat om een netwerk van contacten te onderhouden. Je bent in staat onder tijdsdruk te presteren en schrikt niet van een flinke portie leeswerk en kan daarin een zeer kritische houding aannemen. Je bent niet bang voor een zelfstandige positie, die veel verantwoordelijkheid vraagt. Daarnaast kan je ook goed samenwerken en ben je flexibel. Je vindt het leuk om een trekker te zijn van activiteiten en projecten en heb je feeling voor het functioneren in bestuurlijke processen. Verder is het belangrijk dat je affiniteit hebt met onderwijs en onderzoek.

Wat bieden wij

Wij bieden een zeer uitdagende leefomgeving waarin je de structuren van het onderwijs leert kennen. Je leert meedenken en meepraten op het hoogste niveau en praat met sommige van de meest gerespecteerde figuren van de faculteit. Tijdens de functie krijg je de kans om een uitgebreid netwerk op te bouwen binnen de universiteit Utrecht, maar leer je ook veel mensen daarbuiten kennen. Daarnaast krijg je inzicht in het reilen en zeilen van een organisatie en leer je de beginselen van managen. Jou wordt de gelegenheid geboden om tal van eigen projecten op zetten, waarin je jou visie over goed onderwijs kan vormgeven.
Tegenover je werkzaamheden binnen de medezeggenschap, waar je ongeveer 20 uur per week mee bezig bent, stelt de faculteit een beurs van ongeveer €466 per maand (dit bedrag wordt jaarlijks universitair vastgesteld).

Herken jij je zelf in het geschetste profiel en vind je het leuk om je bezig te houden met het verbeteren van jouw onderwijs, neem dan contact op met studenteninspraak.fsw@uu.nl!

Suggesties, ideeën en of opmerkingen over deze pagina? Mail het ons!