Wat is...

…de Studenteninspraak?

Op de faculteit zijn verschillende inspraakorganen waarin studenten opkomen voor hun belangen en meekijken naar de kwaliteit van het onderwijs. In alle Inspraakorganen zitten zowel studenten als docenten. De organen waar de studenten actief in zijn op onze faculteit zijn als volgt:

-De OpleidingsCommissie Kamers (OC-kamers); vormen de directe schakel tussen de opleiding en de student. Loop je binnen je opleiding tegen problemen aan, neem dan contact op met de studenten in deze commissie.

-Het Managementteam studentlid (MT-lid); de student die plaatsneemt in het management orgaan van een opleiding. Hij of zij heeft dus directe invloed binnen het Managementteam van jou opleiding.

-De Faculteitsraad (FR); deze raad adviseert en controleert het Faculteitsbestuur. Zijn er facultaire problemen waar je tegen aan loopt? Neem dan contact op met de FR!

-Assessor; het studentlid dat plaatsneemt in het Faculteitsbestuur. Hij/zij heeft direct stemrecht binnen het Faculteitsbestuur.

-PoCo’s; zij coördineren alle vergaderingen en bijeenkomsten binnen de Inspraak. Waarbij ze er voor zorgen dat de juiste informatie bij de juiste persoon terecht komt.

Ben je benieuwd naar meer informatie over de verschillende posities of wie welke functie bekleed? De functiebeschrijvingen staan onder het kopje “Functiebeschrijvingen” en wie welke functie bekleed staat onder het kopje “Insprakers”

 

Zelf actief worden binnen de studenteninspraak?

Je kunt ook zelf actief worden binnen de studenteninspraak. Elk jaar kunnen studenten solliciteren op een functie binnen een Inpraakorgaan. Voor de masters vinden deze sollicitaties rond september plaats, voor de bachelors rond maart
Een functie in de studenteninspraak is heeft veel voordelen. Je leert de faculteit, je opleiding en je docenten van een hele andere kant kennen. Door de discussies met docenten en medestudenten ga je bovendien op een andere manier naar het onderwijs en onderwijsveranderingen kijken. En natuurlijk staat een Inspraakfunctie altijd goed op je CV. De tijdsbesteding van de functies binnen de studenteninspraak variëren van een halve tot drie dagen per week. Voor deze tijdsinvestering krijg je een financiële vergoeding.

Als je interesse hebt voor een functie binnen de studenteninspraak, neem dan contact op met de Poco’s. Wij zijn te bereiken via studenteninspraak.fsw@uu.nl. Je kunt ook bellen naar 030-253 2956 of binnen lopen bij E1.46 (Langeveldgebouw) en vraag dan naar Martijn Martens en Derek te Veldhuis

Suggesties, ideeën en of opmerkingen over deze pagina? Mail het ons!