OpleidingsCommissie (OC)

Functie

Als je in de OpleidingsCommissie Kamer (OC) van je eigen opleiding plaatsneemt, werk je samen met één, twee of drie andere student(en) mee aan de verbetering van de kwaliteit van jouw onderwijs. Je vergadert een keer in de zes weken samen met docenten over cursusevaluaties, tentamens en veranderingen die binnen je opleiding plaatsvinden. Daarnaast geef je advies aan het bestuurlijk orgaan het Management Team (MT) van je opleiding. Je vertegenwoordigt je medestudenten: je probeert hun mening te peilen en hun klachten en opmerkingen over het onderwijs te inventariseren. Ook heb je de mogelijkheid om op eigen initiatief problemen van studenten aan te kaarten. Voorbeelden hiervan zijn het tutoraat, de stage in de bachelor, digitalisering binnen de opleiding en de aansluiting van de bachelor op de arbeidsmarkt.

Wat verwachten wij

Je bent sociaal vaardig, enthousiast, kritisch en bent graag in contact met je medestudenten. Je hebt veel ideeën over hoe je het onderwijs van jouw opleiding zou kunnen verbeteren, maar staat ook open voor ideeën van je medestudent. Je kunt goed samenwerken en vindt het leuk om een team te vormen met één, twee of drie andere student(en). Je bent organisatorisch sterk en niet bang om voor grote groepen mensen te staan. Daarnaast kun je in het contact met docenten ideën op een constructieve manier overbrengen.

Wat bieden wij

Wij bieden een team van enthousiaste studenten met wie jij samen je OC taken zal gaan uitvoeren.  Ook bieden wij trainingen om te leren over verscheidene medezeggenschapstaken. Verder kom je tijdens de functie in contact met veel medewerkers binnen jouw opleiding. Je krijgt meer inzicht in hoe onderwijs binnen jouw opleiding wordt vormgegeven en krijgt de kans hier advies over uit te brengen. Verder zijn er doorgroeimogelijkheden naar andere functies binnen de medezeggenschap.

Tegenover je werkzaamheden binnen de medezeggenschap, waar je ongeveer 4 uur per week mee bezig bent, stelt de faculteit een beurs van ongeveer €94 per maand (dit bedrag wordt jaarlijks universitair vastgesteld).

Opleidingscommissie Undergraduate School

Eén student uit elke OC zal ook plaatsnemen in de Opleidingscommissie Undergraduate School (OC UGS). De opleidingscommissie geeft advies aan de Board of Studies Undergraduate School (BoS UGS). Zo vergader je samen met 5 andere studenten en 6 docenten over de kwaliteit, de inrichting en het beleid van het onderwijs op facultair niveau.

Door ook in de OC UGS plaats te nemen, kun je je naast zaken die specifiek voor jouw opleiding gelden je óók bezig houden met zaken die spelen bij alle bacheloropleidingen van de faculteit. Kijk ook eens op opleidingscommissies.nl.

Herken jij je zelf in het geschetste profiel en vind je het leuk om je bezig te houden met het verbeteren van jouw onderwijs, neem dan contact op met studenteninspraak.fsw@uu.nl!

Suggesties, ideeën en of opmerkingen over deze pagina? Mail het ons!