Parlementair overleg coördinator (PoCo)

Functie

De Parlementair Overleg Coördinator (PoCo) is verantwoordelijk voor de bemensing, het functioneren en de bekendheid van de studenteninspraak. De PoCo’s dragen zorg voor het inwerken en trainen van nieuwe Insprakers, de PR van de studenteninspraak en het organiseren en faciliteren van overleggen tussen studenten van de Inspraak. Op deze manier ontstaat een netwerk waarin studenten van de Inspraak onderling samenwerken en goed geïnformeerd zijn. Als PoCo heb je contact met alle leden van de studenteninspraak. Binnen de faculteit heb je contact met het onder andere het Faculteitsbestuur en alle studieverenigingen.

Als PoCo zit je ook in het sub-bestuur van faculteitsvereniging StudentenGroep Sociale wetenschappen (SGS). Het SGS-bestuur bestaat uit vier bestuursleden die het Dagelijks Bestuur vormen, terwijl de twee PoCo’s onderdeel uitmaken van het sub-bestuur. Het Dagelijks Bestuur houdt zich niet bezig met de Inspraak, maar ondersteunt de PoCo’s wel met praktische zaken als administratie, financiën en promotie. De PoCo’s houden zich niet per se bezig met het Dagelijks Bestuur. Ze kunnen naar eigen invulling taken voor SGS vervullen. Dit is niet verplicht, maar kan wel een leuke aanvulling zijn.

Wat verwachten wij?

Je kunt goed organiseren en plannen en bent niet bang om op mensen af te stappen. Je bent communicatief vaardig en vindt het leuk om oplossingen te zoeken voor praktische problemen. Ook ben je niet bang om voor een grote groep mensen te staan. Ook wordt er als PoCo wordt van je verwacht dat je goed op de hoogte bent van de lopende zaken binnen de faculteit.

Wat bieden wij?

Wij bieden de mogelijkheid om een jaar lang alle organen binnen de studenteninspraak te begeleiden en te coördineren. Je krijgt veel vrijheid in het organiseren van evenementen, zoals de promotieweek en de bemensingsweek. Ook krijg je de mogelijkheid om ervaring op te doen met het voeren van sollicitatiegesprekken en leg je verschillende contacten binnen de faculteit. Tegenover je werkzaamheden ten behoeve van de medezeggenschap stelt de faculteit een beurs van ongeveer €470 per maand (dit bedrag wordt jaarlijks universitair vastgesteld). Dit bedrag is gebaseerd op een tijdsinvestering van 20 uur per week.

Herken jij jezelf in het geschetste profiel en vind je het uitdagend om op een inhoudelijke manier zinvolle praktijkervaring op te doen? Neem dan contact op met studenteninspraak.fsw@uu.nl!

Suggesties, ideeën en of opmerkingen over deze pagina? Mail het ons!