Student-lid Board of Studies Undergraduate School (BoS)

Functie

Als student-lid van het Management Team (MT) van je opleiding kan je plaats nemen in de Board of Studies Undergraduate School (BoS UGS). Samen met één ander MT-lid ben jij verantwoordelijk voor de studenteninspraak in dit bestuursorgaan waar alle bachelor directeuren in vertegenwoordigd zijn. Er worden veelal opleiding overstijgende beleidsstukken besproken, deze stukken hebben vaak ook gevolgen voor je eigen en de overige opleidingen. Goede samenwerking en overleg met het andere BoS student-lid en de overige MT-leden is daarom van groot belang. Bij het doornemen van stukken neem je een kritisch houding aan en neem je de belangen van de student in acht. Terugkoppeling naar je achterban middels de overige MT’ers en de OC’s is van groot belang.

Wat verwachten wij

Als BoS student-lid ben je communicatief vaardig en niet bang in grote groepen te spreken. Samenwerking is een belangrijk kenmerk van jou, maar je kunt ook zelfstandig goed functioneren. Je schrikt niet van flink wat leeswerk en komt altijd goed voorbereid naar vergaderingen. De kennis die je vanuit documenten en vergaderingen op doet kan je goed en volledig overdragen. Goed kunnen plannen en structureren is een pré.

Wat bieden wij

Plaatsnemen in de Board of Studies Undergraduate School geeft jou de kans om als MT’er extra verdieping te zoeken in de stukken die je in het MT behandelt. Je krijgt inzicht in beleidsprocessen van de faculteit en kan hier je stempel op drukken. Je krijgt de kans om een groot netwerk binnen de faculteit op te bouwen en deel te nemen aan interessante congressen en symposia buiten de universiteit. Door plaats te nemen in de BoS UGS krijg je inzicht in het functioneren van een grote organisatie en neem je al lerende hier actief aan mee.

Tegenover je werkzaamheden binnen de medezeggenschap, waar je ongeveer 4 uur per week extra mee bezig bent, stelt de faculteit een beurs van ongeveer €46 per maand(dit bedrag wordt jaarlijks universitair vastgesteld).

Herken jij je zelf in het geschetste profiel en lijkt het je leuk je MT-functie nog meer diepgang te geven, neem dan contact op met studenteninspraak.fsw@uu.nl!

Suggesties, ideeën en of opmerkingen over deze pagina? Mail het ons!